Het Ras

pup

Kenmerken Australian Labradoodle Ras

De Australian Labradoodle is een hond die weinig haar verliest en weinig lichaams- of vachtgeur afgeeft. In 98% van de gevallen geeft deze geen allergische reactie.

labradoodle ras

De Australian Labradoodle is heel anders dan zomaar een kruising tussen een Labrador en een Poedel. Er is veel selectie op vacht en karakter aan vooraf gegaan door deskundigen. Deze selectie is van belang voor de hypo-allergene vacht. Er zitten verschillende rassen in, onder andere de Poedel, Labrador, Ierse Waterspaniel, Curly Coated Retriever, Amerikaanse Cockerspaniel en de Engelse Cockerspaniel.

Er zijn verschillende maten:
– standaard / 53 cm – 63 cm / 24 kg – 30 kg
– medium / 43 cm – 52 cm / 14 kg – 23 kg
– mini / 35 cm – 42 cm / 7 kg – 13 kg

Vacht

De woolvacht: deze vacht lijkt op de vacht van een poedel (krullend).

De fleecevacht: deze vacht is zacht krullen of golvend. Deze vacht is iets makkelijker in onderhoud.

Een Australian Labradoodle heeft geen ondervacht. De hond verhaart niet, maarr laat net als de mens zijn dode haar vallen. Dit kan met borstellen verwijderd worden.
Wel verliezen alle honden een keer hun vacht, tussen 8 en 14 maanden gaat al het puppyhaar eruit. Dan moet er extra geborsteld worden

Karakter van de Australian Labradoodle

labradoodle

De Australian Labradoodle heeft het temperament van een hulphond. Daarom worden sommige ingezet als hulphond. Ze kunnen ook therapiehond, leeshond of bezoekhond worden. Deze honden hebben een sterke “will to please” en zijn makkelijk te trainen.

Naast de juiste ouders is ook de fokker belangrijk voor de pup. De Australian Labradoodle kan een lieve, sociale hond zijn. Dit begint bij de fokker. Het is belangrijk dat een hond, ongeacht ras, opgroeit in een omgeving waar hij gesocialiseerd kan worden, veel aandacht krijgt, uitgedaagd wordt.

Allergie en Australian Labradoodle

Voor allergische mensen is het goed om te weten dat veel allergische mensen geen last hebben de Australian Labradoodle. De Australian Labradoodle  is het resultaat van 30 jaar selectie op eigenschappen van meerdere rassen.  De kans op verharen, allergische reacties, astmatische problemen en lichaamsgeur is daardoor klein maar niet uitgesloten. Daarom werken we met een allergietest en een retourgarantie bij allergische problemen.