Wie is Dog Sweet Dog

Welkom bij Dog Sweet Dog.

Leuk dat jullie een kijkje komen nemen op onze website.

Wij fokken regelmatig een nestje Australian Labradoodles, zie hiervoor ook de pagina over inschrijven.

Australian Labradoodles zijn hele lieve en mensgerichte honden. Het is daarom belangrijk dat het nestje in huiselijke kring opgroeit.

Verder over ons:

Waarom zijn we fokker geworden? Helaas is er allergie voor honden in ons gezin. Na veel huisdieren gehad te hebben (cavia’s, hamsters bij de niet allergische kinderen op hun kamer, konijnen buiten op een veldje en valkparkieten in de bijkeuken) kwamen we erachter dat we niet allergisch zijn voor de Australian Labradoodle. Zo bijzonder! Nu zijn we kleinschalige fokker Dog Sweet Dog geworden om het plezier wat wij ervaren met onze honden ook aan anderen te geven.

Wij lopen met onze honden vaak in losloopgebieden. Voor losloopgebieden bij u in de buurt kunt u kijken op de Kwispelgids.  

Onze honden vinden het erg leuk om te snuffelen. Wij hebben snuffelkleden waar snoepjes in verstopt kunnen worden. Ook hebben wij denkspelletjes voor onze honden. Voor inspiratie over denkspelletjes kunt u kijken op hersenwerk voor honden.

Wij zijn met onze honden naar een puppycursus geweest. Het is belangrijk dat de pup socialiseert met andere honden. Onze honden vonden het echt een feestje, zodra het tasje van de puppycursus te voorschijn kwam waren ze heel blij.

Wij vinden gezonde voeding heel belangrijk voor onze honden.

Wij geven onze honden Farm food, dit is ingevroren vers vlees (kvv). Het is een complete en lekkere maaltijd voor de hond waar alle essentiële voedingsstoffen die een hond nodig heeft inzitten. Ons advies is daarom om vers vlees te voeren omdat een hond door het vers vlees een sterke darmflora krijgt en daardoor veel weerstand houdt. In vers vlees zitten namelijk de bacterieën die nodig zijn voor een gezonde darmflora. Honden met een gezonde darmflora krijgen veel minder gauw last van infecties en als ze het krijgen, genezen ze sneller. Bovendien zijn de pups gemakkelijker zindelijk te krijgen, doordat ze minder hoeven tepoepen en krijgen ze via het vlees toch ook al een behoorlijke hoeveelheid vocht binnen. Ook zorgt  het vlees ervoor dat de urine wat zuurder is, waardoor de kans op infecties zoals
een blaasontsteking aanzienlijk kleiner is.

Meer over Kivo  kunt u hier lezen en over Farm food hier.

Daarnaast krijgen onze honden goede lekkernijen van dogbite.

Voor de verzorging gaan we naar de website van be-doodle https://www.be-doodle.nl

dog sweet dog honden